Pitali smo Ministarstvo kulture o čemu će ih Ilčić savjetovati

Foto: Hina

HDZ smatra da je Ladislav Ilčić, predsjednik ultrakonzervativnog HRAST-a, jedan od najsposobnijih Hrvata. Naime, već dva puta imenuju ga na visoke funkcije u različitim resorima. Čini se da HDZ-ovci smatraju da Ilčić ima vrlo širok opseg stručnog znanja iz raznih stvari, ali to nikako da nam objasne. Vjerojatno ne odmaže ni činjenica da im je Ilčić koalicijski partner u saboru gdje HRAST ima jednog zastupnika.

Ilčić je, podsjetimo, već bio poseban savjetnik vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera te je za taj posao primao naknadu od 10 tisuća kuna.

Sad će postati, što je potvrdio i Plenković, i poseban savjetnik ministrice kulture.

"Riječ je o predsjedniku stranke (HRAST) koji se uz politički angažman cijeli svoj život bavi pitanjima iz domene kulture i sigurno može dati odgovarajući doprinos", rekao je Plenković prije nekoliko dana i tako neizravno potvrdio da se radi o još jednom političkom imenovanju.

Tako bi ovaj violinist u Simfonijskom orkestru HRT-a i profesionalni glazbenik, nakon savjetovanja potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova o tko zna čemu, uskoro trebao savjetovati ministricu kulture.

Ruku na srce, kao glazbenik, Ilčić moguće i ima neka znanja o tom polju kulture. Koja točno, pokušali smo doznati od ministarstva.

Pitali smo ministarstvo koje su Ilčićeve kompetencije i stručni radovi

Pitali smo ih u čemu je ministričin novi savjetnik točno stručnjak, koje su njegove kompetencije, ima li u tom polju objavljenih stručnih radova ili nešto slično. E, da. Pitali smo ih i za njegovu plaću.


Jasno, računali smo da točno znaju koga zapošljavaju, za što im je potreban i koja je stručna pozadina takvog zapošljavanja.

Odgovor, jasno, nismo dobili.

"Obavještavamo Vas kako će Ministarstvo kulture pravodobno izvijestiti javnost u trenutku kada posebni savjetnik bude imenovan.

Isto tako, tek po imenovanju posebnog savjetnika moći ćemo odgovoriti za koje poslove i pitanja je posebni savjetnik imenovan, te koliko će iznositi naknada za rad", odgovorili su nam iz ministarstva.

Drugim riječima, što će točno Ilčić u Ministarstvu kulture raditi, građane koji sve to plaćaju Ministarstvo će obavijestiti tek nakon što se Ilčića i službeno zaposli. Dotad ne znaju što će raditi?

Pročitajte više