Pitomača: Pucao u suprugu

ZBOG pokušaja ubojstva supruge Snježane H. (31) uhićen je Tomo H. (46) iz Pitomače koji je jučer oko 12,30 sati u ugostiteljskom objektu u Pitomači ispalio u nju hitac iz pištolja, teško je ranivši, izvijestila je jutros virovitičko-podravska Policijska uprava.

Snježani H. prevezena je u Opću bolnicu u Viroviticu radi operativnog zahvata, gdje su utvrđene teške ozljede od prostrijelne rane desnog ramena, prijelomi dvaju rebara i izljev krvi u prsište. Ozljede nisu opasne za život.

Policija je izvijestila da je u 12,45 sati u Policijsku postaju u Pitomači došao Josip Đ. iz Pitomače donijevši sa sobom pištolj marke PHP 9 mm, te obavijestio dežurnoga policijskog službenika da je iz tog oružja u ugostiteljskom objektu "7" ustrijeljena Snježana H. pet minuta prije nego je on došao u policiju.

Policija je utvrdila da je Tomo H. (1957.) oko 12,30 sati u "7" bio u društvu s Josipom Đ., Božidarom Đ., Mladenom J. i suprugom Snježanom H. (1972.) i da je počinio kažnjiva djela "ubojstva u pokušaju", "prijetnje" i "dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnim činom". U suprugu koja je sjedila nasuprot njega ispalio je jedan metak iz pištolja PHP 9 mm, koji je neovlašteno posjedovao, i pogodio je u desno rame. Nakon toga ga je Josip Đ. uhvatio za ruku u kojoj je držao pištolj, kojem je tada Tomo H. prijetio ubojstvom.

Danas će Tomo H. zbog osnovane sumnje da je počinio spomenuta kažnjiva djela biti sproveden u Istražni odjel Županijskog suda u Bjelovaru, a osim kaznene protiv njega je podnesena i prekršajna prijava zbog neovlaštena držanja oružja.

Pročitajte više