Pjongjang: SAD izvješća o atomskoj bombi koriste kao "zao trik"

SJEVERNA Koreja neizravno je u srijedu potvrdila posejedovanje nuklearnog oružja ali i optužila SAD da njezine prošlotjedne izjave o atomskim bombama koriste kao "zao trik" da onemoguće napredak.

State Department tvrdi da su sjevernokorejski predstavnici američkim pregovaračima u Pekingu rekli da Pjongjang posjeduje nuklearno oružje i da ga može i dalje proizvoditi.

Državna agencija KCNA u dugom je komentaru rekla da su pregovori završili bez rezultata, ali ne i potpunim raskolom te da budućnost pregovora ovisi o Sjedinjenim Državama.

"SAD, koje raspolažu najvećim nuklearnim arsenalom na svijetu i time predstavljaju stalnu prijetnju drugim suverenim državama, morale bi uništiti svoj nuklearni program prije nego što to učini tako mala zemlja kao što je Demokratska Narodna Republika Koreja", stoji u komentaru.

"Stvarnost nalaže DNRK da odvrati sve jače američke namjere da DNRK ugrozi fizičkom silom, prisiljava je na posjedovanje nužne obrambene sile koju može koristiti. Isključivi krivac za takav razvoj događaja su SAD", kaže se u priopćenju sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova koje je objavila KCNA.

Pročitajte više