Planuo ogroman požar u tvornici u BiH. Ozlijeđen radnik osiguranja, otkazana škola

Screenshot: Facebook Radio Gradačac

Veliki požar koji je jutros izbio u Gradačcu u središnjoj Bosni uništio je veći dio tvornice konfekcije Kula, a vatrogasci su tek nakon nekoliko sati uspjeli staviti vatru pod nadzor.

Uzrok požara nije poznat, a potvrđeno je kako je ozlijeđen jedan radnik osiguranja tvornice koji je zbrinut u Kliničkom centru u Tuzli.

Zbog gustog crnog dima otkazana škola u Gradačcu

Požar je bio tolikih razmjera da su gasiteljima iz Gradačca morali poslati pomoć iz obližnjih mjesta kako bi se zaustavilo širenje vatre.

JavaScript SDK IFrame Zatvori Step 1: Include the JavaScript SDK on your page once, ideally right after the opening tekst tag.
 
Step 2: Place this code wherever you want the plugin to appear on your page.

Požar u IMK Kula Gradačac Video Dževad Pašalić

Objavljuje Radio Gradačac u Ponedjeljak, 9. listopada 2023.

Crni dim bio je toliko gust da je otkazana nastava u školama u Gradačcu kako bi se zaštitilo zdravlje učenika i nastavnika. Za sada nema procjene štete pričinjene u tvornici koja je među rijetkima u BiH što su uspjele oživjeti proizvodnju nakon rata i održati se te širiti na novim tržištima kroz suradnju s europskim modnim brendovima poput Bugattija.

Do završetka očevida policija osigurava požarište na lokalitetu tvornice koja zapošljava više od 700 radnika, a godišnje je iz njenih pogona izlazilo više od 300 tisuća komada odjevnih predmeta plasiranih na tržištu jugoistočne Europe.

Pročitajte više