Plenković i Krstičević razgovarali telefonski, a sutra će se i sastati

Foto: Borna Filic/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković i potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević razgovarali su telefonski, a sutra će se sastati, potvrđeno je Hini iz vlade jer je Krstičević podnio ostavku nakon pogibije dvojice pilota HRZ-a.

"Vlada izražava najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova u mjestu Biljane Donje. Predsjednik vlade i ministar Krstičević večeras su telefonski razgovarali te će se sutra sastati", rekao je Hini glasnogovornik vlade Marko Milić.

Milanović još bez komentara na ostavku

U padu školskog aviona ZLIN poginuli su pripadnici Hrvatske vojske, natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić, a ministar Krstičević podnio je nakon tragične nesreće ostavku o kojoj je izvijestio na konferenciji za novinare u Vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

"Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika vlade i ministra obrane", rekao je Krstičević. 

Iz Ureda predsjednika nisu večeras željeli komentirati ostavku ministra Krstičevića, ali se očekuje da će predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović o tome sutra očitovati.

Pročitajte više