Plenković i Njonjo čestitali muslimanima njihov najznačajniji blagdan

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputili su danas, u povodu Kurban bajrama, čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

"U ime Vlade i osobno Mešihatu Islamske vjerske zajednice i svim muslimanskim vjernicima od srca čestitam najznačajniji islamski blagdan, sa željom da ga provedete u miru i veselju", napisao je premijer, poželjevši da im to vrijeme odricanja i žrtve donese obilje zdravlja, uspjeha i osobnog zadovoljstva. 

"Vlada će s Islamskom zajednicom, kao važnom sastavnicom hrvatskog društva, nastaviti njegovati kulturu dijaloga i tolerancije te međusobnog uvažavanja i razumijevanja Još jednom upućujem najiskrenije čestitke i želim da radost Kurban-bajrama podijelite sa svojim obiteljima i prijateljima. Bajram Šerif Mubarek Olsun!", dodao je Plenković. 

Jandroković: Iskreno želim pregršt mira, ljubavi i blagostanja

"U ime Hrvatskoga sabora i osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj upućujem iskrene čestitke u povodu blagdana Kurban bajrama", poručio je Jandroković. Kurban bajram podsjeća kako istinska vjera zahtijeva žrtvu i odricanje, dodao je Jandroković, te potiče vjernike na djelatnu ljubav, brigu za bližnjega, nesebično dijeljenje i milosrđe.

"Upravo snažnim zalaganjem za afirmaciju društvene solidarnosti, međusobnog povjerenja i suradnje, zajednički smo izgradili iznimno kvalitetan suživot pripadnika svih vjerskih zajednica u Hrvatskoj", navodi se u čestitci predsjednika Sabora.

Jandroković napominje da će predanost tim načelima ostati ključan dio kolektivnih odgovora na aktualne i buduće izazove jer takav pristup doprinosi općem dobru cjelokupnog hrvatskog društva.

"Radujući se danas sa svim muslimanskim vjernicima u Hrvatskoj, iskreno želim da im ovaj veliki blagdan svima donese pregršt mira, ljubavi i blagostanja. Bajram Šerif Mubarek Olsun! Neka je plemenit Bajram blagoslovljen", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.