Plenković: Jako mi je teško razumjeti odluku o "Daruvarcu"

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PREDSJEDNIK HDZ-a i premijer Andrej Plenković bio je u petak u Šibeniku gdje je proslavio 29. obljetnicu osnutka stranke u tom gradu. Plenković je naglasio da je HDZ i dalje dominantna politička snaga koja dobiva povjerenje većine birača u toj županiji.

Između ostalog, Plenković je komentirao današnju odluku Izvanraspravnog vijeća Suda u Zadru da bez mjera opreza iz istražnog zatvora pusti "Daruvarca".

"Sve što kažem može se koristiti kao utjecaj na postupak. I prije nekoliko tjedana rekli smo da ćemo razmotriti određena neadekvatna rješenja u ZKP-u. Što se tiče mjera opreza, to je odluka Izvanraspravnog vijeća, ne znam na temelju čega su odbili te mjere. To mi je jako teško razumjeti. Moramo voditi računa o tim prazninama. Moramo imati balans prema optuženima, ali moramo voditi računa i o pravu žrtava", kaže Plenković, prenosi N1.

Komentirao je i žigosanje djevojke u zadarskoj školi.

"Kao i svi, više nego zgrožen sam takvom vrstom nepoštivanja, i to cure. I da je dečko bila bi katastrofa. Osuđujem takvo ponašanje. Očekujem da se ispita o čemu se radi. Ako se utvrdi odgovornost, ona postoji i za maloljetnike. Očito je da moramo više uložiti u pedagogiju, obrazovanje. Važna je uloga profesora, ravnatelja i roditelja. Svako nasilje je nedopustivo, moramo u društvu napraviti korak više", kaže.

 

Pročitajte više