Plenković je nevjerojatno bahat i nervozan, što si taj čovjek umišlja?

Foto: Index/RTL
 

INTERVJU koji je Andrej Plenković sinoć dao za RTL zorno je demonstrirao dvije stvari: premijer je jako nervozan i jako bahat. U jednom trenutku podsjećao je na Ivu Sanadera, a u drugom na Tomislava Karamarka.
 
>> Plenković: Nitko u vladi, pa ni ministrica Divjak, neće imati odriješene ruke
 
Plenković je, između ostalog, u intervjuu demantirao vlastitog potpredsjednika vlade Predraga Štromara, više puta prekidao novinarku koja mu je htjela postaviti potpitanje, bahato se obraćao sugovornici tvrdeći da “nije slušala”, a nije se suzdržao ni od seksističke izjave prema kojoj su Janica Kostelić i njezine suradnice bile u opasnosti jer su na trajektu bile “bez muškaraca”, rezolutno ustvrdio da “ne želi gledati prosvjede za obrazovanje ni u jednom gradu”, kao da se njega tu nešto uopće pita… bio je to festival premijerove umišljenosti i bahatosti.
 
Premijer je usput rezolutno ustvrdio kako nova ministrica znanosti i obrazovanja “neće imati odriješene ruke” te kako ih u vladi nitko nema jer je, eto, on “kapetan broda”. Da stvar bude još gora, oporbenim zastupnicima višekratno je poručio da “neće dopustiti” performanse poput onoga koji su SDP-ovci neki dan izveli u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici, kao da živimo u Staljinovoj Rusiji ili Sjevernoj Koreji pa da “veliki vođa” može zabranjivati demokratsko djelovanje oporbe.
 
Plenković se, po svemu sudeći, osjeća ugodno samo kad daje izjave (ne intervjue) za svoj najdraži HRT, na kojem mu nitko neće postavljati potpitanja ili ga prekidati u monolozima kojima drži lekcije cijeloj javnosti.
 
Za nekoga tko glumi da ima političku situaciju apsolutno pod svojom kontrolom, Plenković je u jučerašnjem intervjuu pokazao izuzetno visoku razinu nervoze i već uobičajene bahatosti prema svakome tko mu ne ide sto posto niz dlaku. Je li tome razlog tinjajuća pobuna desnog krila HDZ-a ili tek "nesretna" okolnost da mu javnost ne vjeruje, svejedno je.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Pročitajte više