Plenković je poveo šefa SOA-e u Grčku

Foto: Igor Soban/PIXSELL

U Grčku je, bez službene najave, s premijerom Andrejom Plenkovićem otišao i šef SOA-e Daniel Markić, doznaje Dnevnik Nove TV. Podsjetimo, Plenković je danas u Ateni zbog uhićenih Bad Blue Boysa gdje se sastao s grčkim kolegom Kiriakosom Micotakisom. 

Dnevnik Nove TV navodi da će se na sastancima razmjenjivati obavještajni i tajni podaci koji su ključni u istrazi ubojstva grčkog navijača Mihalisa Kacurisa u Ateni.

U grčke zatvore u posjet BBB-ovcima otišli su danas hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman i ministar pravosuđa Ivan Malenica.

"Navijački ekstremizam je domena koju nadziru obavještajne službe u svakoj državi"

"Radi se o navijačkom ekstremizmu i to je svakako domena koju nadziru obavještajne službe u svakoj državi, a zašto - zato što imaju potencijal ugroziti nacionalnu sigurnost. Radi se o velikom broju ljudi koji se brzo mobiliziraju i nekad se u pola sata mogu skupiti njih na desetine tisuća", rekao je analitičar sigurnosti Tonći Prodan za Dnevnik Nove TV.

Istraga bi mogla trajati još par tjedana, a po završetku istrage će biti jasnije hoće li Grci sve kazneno goniti ili će se navijači s "grčkim dosjeom" moći vratiti u Hrvatsku.

Pročitajte više