Plenković komentirao Kolindino dramatično priopćenje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NAKON što se današnjim dramatičnim priopćenjem javila Kolinda, popodne je to komentirao Plenković.

>> Kolinda poslala dramatično priopćenje: "Ovo je izravan udar na institucije"

"Nisam ni vidio to priopćenje, dan je bio sadržajan. S ministricom Žalac sam bio u Bratislavi, važan sastanak", okolišao je Plenković i nastavio pričati o sastanku.

"To je za mene glavna poruka današnjeg dana. Druga poruka je da smo dogovorili novu odluku o podizanju minimalne plaće. To ću sutra najaviti u vladi, to je jedna bitna poruka za dostojanstveniji život za one koji imaju najmanje plaće", rekao je Plenković dodavši da će sutra reći koliko će narasti minimalac.

"Mogu reći u ovoj dinamici studenoga i prosinca da smo prilično zadovoljni. Iza nas je porezna reforma, sutra je čitanje za drugi paket mirovinske", nabrajao je Plenković.

"Dio strukturnih reformi ide, dizanje minimalne plaće, dobar dogovor sa sindikatima, rast od 2,8 posto. Iz aspekta onoga što mi je bitno, idemo u dobrom smjeru", rekao je Plenković.

Komentirao Kolindu pa spominjao aferu SMS

A onda se tek vratio na novinarsko pitanje o Kolindinu priopćenju.

"Što se tiče vašeg pitanja, na njega se referiram namjerno sad nakon ovog što sam želio reći u uvodu da malo kontekstualiziramo stvari, mi smo u političkoj borbi svaki dan. Kad bih gledao koliko udara stiže sa svih strana, mogao bih reći da svaki dan imam neku buru ili ozbiljni vjetar", rekao je Plenković, dodavši da Kolindino priopćenje ne doživljava kao udar.

Kazao je da kao udar može smatrati samo ono što se događalo prije par mjeseci, misleći pritom na aferu SMS.

"Ja jedino kao udar mogu doživjeti ono što se događalo prije nekoliko mjeseci. A to je da se fabriciraju SMS-ovi, da se nastoji zbuniti javnost i cijela Hrvatska o tome da se meni podvali da sudjelujem u nečemu što bi bilo s druge strane zakona. To je udar. Ja smatram da možemo raspravljati o svemu, a da postoje tijela koja moraju rasvjetljavati ovakve stvari", rekao je Plenković.

"Ja ovdje ne vidim ništa posebnog i novog što se ne događa", dodao je Plenković.

Odgovorio je na Kolindinu izjavu da joj nije odgovoreno ništa oko sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

"Sjednice vijeća za nacionalnu sigurnost imaju smisla tek kada su dobro pripremljene, tek tada one imaju smisla", rekao je Plenković.

"Kad to bude sve spremno, onda ćemo sjesti. Bit će kad procijenimo da je pravi trenutak, svakako tijekom prosinca", rekao je Plenković.

"Vi i sami znate da su istrage tajne. Ne dolazi u obzir da ljudi u političkim funkcijama znaju detalje istrage", rekao je Plenković.

Kaže da misli da nema udara na Kolindu

Smatra da nema udara na Kolindu.

"Još jednom vam ponavljam, u političkoj ste utakmici, svaki dan je neki problem. Ja bih svaki dan mogao reći da ima neki udar. To je jedna brzina kako stvari funkcioniraju, nije to ništa strašno", rekao je Plenković.

Pročitajte više