Plenković Marasa zvao "Meras". Maras njemu: "My name is Maras. Gordan Maras"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

JUTROS u saboru traje aktualno prijepodne u kojem zastupnici postavljaju pitanja vladi.

Zasad je rasprava mirna, a tek je malo zaiskrilo na pitanju SDP-ovog Gordana Marasa nakon što ga je Jandroković ponovno upozorio jer na laptopu drži svoj plakat za euroizbore te rekao da će ga opet prijaviti. 

Maras mu je odgovorio neka ga HDZ samo prijavljuje, a onda se obratio Plenkoviću.

Maras Plenkoviću: U vašem mandatu iselilo je 300.000 ljudi, Hrvatsku potresa afera za aferom

"Tolušića nema, ali vjerujem da je premijer skupiti snage da odgovori na ova pitanja. Hrvatsku stalno potresaju afere. Krenuli smo s Agrokorom, pa onda auti od 100.000 eura ispred kuća, pa pišalonca ministara koji sjede na poduzetnicima na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Bavili smo se time ima li neki ministar obli ili špic papak, a sad i premijerovo zvanje veleposlanika da idu s njim u Jasenovac, a ne s udrugama koje godinama idu u Jasenovac. Imamo aferu za aferom i one kulminiraju. HDZ-ov kandidat ja zadovoljan mirovinama. Ja mislim da su mirovine skandalozne. Ressler (Maras je izgovarao "Resslar" op.a.) govori da je Slavonija procvjetala, da nikad nije bilo ljepše, a u vašem premijerskom mandatu je iselilo 300.000 ljudi iz Hrvatske", rekao je Maras Plenkoviću.

Plenković nije htio odgovoriti Marasu, ovaj mu poručio da je u strahu

On mu uopće nije htio odgovoriti. Rekao je kako je Maras htio postaviti pitanje ministru Tolušiću, a da pitanja ni nema. 

Onda se za riječ ponovno javio Maras. 

"Sramota je kako se ponašate prema našim građanima. Hrvatski građani nisu se rađali za Irsku. 300.000 građana iselilo je u vašem mandatu, vi se tome smijete, vama je to smiješno? Vidimo da je premijer Plenković u strahu. Ljudima u Hrvatskoj je dosta HDZ-a, lopovluka, pljačke. Nikad gori rezultat neće ostvariti HDZ nego na ovim europskim izborima. Konačno vam netko treba reći dosta jer se nismo rađali za Irsku", rekao je Maras. 

Prepucavanje se nastavilo

Prepucavanje Marasa i Plenkovića nastavilo se i nakon njegovog izlaganja. 

Dok je premijer Plenković odgovarao na pitanje Ivana Lovrinovića o Agrokoru, odnosno Fortenovi, Maras je zbog dobacivanja zaradio prvu opomenu.

Jandroković ga je oštro upozorio da se prestane nepristojno ponašati. 

"Svoju nepristojnost trenirajte negdje drugdje", rekao mu je.

"My name is Maras, Gordan Maras"

"My name is Maras, Gordan Maras. I to zna gospodin Plenković koji mi nije odgovorio na pitanje", rekao je SDP-ovac prijavljujući povredu Poslovnika, a u stilu svoje kampanje u kojoj izigrava Jamesa Bonda.

Plenković ga je prethodno nekoliko puta nazvao "Meras", nakon što je Maras umjesto "Ressler" izgovarao "Resslar". 

"Vaše je da zaštitite zastupnike i ne dopustite ovako bahato ponašanje premijera u saboru", rekao je Maras Jandrokoviću. 

"Kad potežete oružje molim vas da budete svjesni da ćete isto tako dobiti i nazad. Nemojte biti tužni", rekao je Jandroković.

Pročitajte više