Plenković na predsjedništvu stranke, HDZ objavio službene rezultate izbora

Foto: FaH

ANDREJ PLENKOVIĆ danas prvi put sudjeluje na Predsjedništvu stranke kao novoizbrani predsjednik HDZ-a.

Plenković je jučer kao jedini kandidat izabran za šefa stranke, a HDZ je danas izdao i službene rezultate.

Glasalo je 98.646, odnosno 47,04% članova HDZ-a. Važećih glasačkih listića utvrđeno je 98.335, odnosno 99,68%. Nevažećim glasačkim listićima utvrđeno je 331, odnosno 0,32%.

Kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković dobio je 98.335 glasova, odnosno 99,68%.

Karamarko je prije tri mjeseca, 17. travnja, drugi put izabran za predsjednika HDZ-a dobivši potporu 92.276 članova stranke, također kao jedini kandidat.

Na predsjedništvu bi se trebalo raspraviti o pripremama za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore, sastavljanju izbornih lista te mogućim koalicijskim partnerima.

Andrija Mikulić, upitan hoće li na sjednici novi predsjednik predložiti nove tajnike (glavnog, političkog i međunarodnog), odgovorio je kako je to stvar o kojoj odlučuje Plenković. Istaknuo je kako na sjednici Predsjedništva očekuje da se "drži do članstva koje je dovelo do ovog rezultata, izabranih članova Predsjedništva te županijskih predsjednika".

Promjene u Predsjedništvu ne očekuje ni Darko Milinović jer je ono, kako je rekao, izabrano na nedavnom Općem saboru HDZ-a. Očekuje i da će novi predsjednik stranke ili imenovati svoje tajnike ili ostaviti sadašnje.
 

Pročitajte više