Plenković: Neće biti prosvjeda u Vukovaru - koliko sam shvatio

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

NAKON otvaranja Vinkovačkih jeseni novinarima su se obratili brojni HDZ-ovci, a među njima i premijer Andrej Plenković, javlja N1

Stier će podržati Kolindu

"Mi smo ušli u jedan izborni ciklus u kojem sam uvjeren da će HDZ imati snagu da pobijedimo na predsjedničkim izborima, da iz unutarstranačkih izbora izađemo jači, da ujedinimo stranku, ujedinimo naše biračko tijelo i onda na toj platformi da pobijedimo na parlamentarnim izborima 2020.", odgovorio je Davor Ivo Stier na pitanje o tome kome će se prikloniti u unutarstranačkim sukobima. 

Istaknuo je kako njegova potpora ide aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. 

Culej: Idemo desno

"Ja mislim da kampanja predsjednička nije ni krenula niti su se svi kandidati izjasnili da su takmaci u njoj. Pa stoga niti su se skupili potpisi da znamo za koga ćemo. Pa stoga ćemo mi povući desnu ručku i na desno", komentirao je Stevo Culej predsjedničku kampanju. 

Na pitanje znači li to desno potporu Miroslavu Škori, Culej je ponovio: "Idemo desno."

Plenković kaže da neće biti prosvjeda

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na pitanje o tome kakvi su odnosi s premijerom Plenkovićem ističe kako se on ni s kim nije ni svađao pa se s ni s kim nije ni mirio.

"Imamo jako lijep susret s dvadesetak ljudi uključujući sve naše prijatelje iz Vukovarsko-srijemske županije", odgovorio je Plenković na pitanje jesu li on i Penava razgovarali. 

Na pitanje o prosvjedu u Vukovaru na kojem bi se ukazalo na neprocesuiranje ratnih zločina rekao je da, koliko je on shvatio, nema prosvjeda.

"Ja sam shvatio da on ne zna za neki ekstra", rekao je Plenković zaključno.

Milijan Brkić je kazao kako je stav HDZ-a kad je u pitanju potpora Kolindi Grabar-Kitarović jedinstven pa je tako i njegova potpora aktualnoj predsjednici neupitna, javlja N1.

Pročitajte više