Plenković o HDZ-ovom županu: Pogledao sam snimku, ne vidim da je on nekog udario

PREMIJER Andrej Plenković danas je komentirao snimku koja pokazuje sukob u kojem je sudjelovao HDZ-ov varaždinski župan Anđelko Stričak, a dogodio se u jednom kafiću u Varaždinu u noći s 23. na 24. rujna.

"Ne vidim da je započeo veliku kavansku tuču"

"Pogledao sam tu snimku. Ja ne vidim tamo da je on nekog udario", rekao je Plenković, na što je novinarka dodala da se na snimci vidi da je župan nekoga odgurnuo.

"To nije udario. Ne znam je li nekog udario ili odgurnuo... Ako vi to tako vidite, vi ste mladi pa vidite bolje od mene. Ono što ja vidim je da je netko njemu bacio čašu u glavu. Prema tome, ako je dobio čašu u glavu... Ne vidim da je tamo započeo neku veliku kavansku tuču. To mi se nije baš činilo", rekao je Plenković.

Novinarka je zatim podsjetila kako župan tvrdi da on uopće nije sudjelovao i da je bio žrtva.

"To će ispitati policija. Ja mislim da u svakom slučaju nije dobro da se to dogodilo. Rekao sam mu da to nije situacija u kojoj se čovjek na toj dužnosti treba naći", rekao je Plenković.

"Ne vidim da smo još u fazi da bi trebao biti sankcioniran u stranci. Ono što je dobro je da policija utvrdi što se dogodilo, to da je on dobio u nekom kafiću usred Varaždina čašu u glavu, to nije dobro. Prije svega za onog tko je bacio čašu. Ne vidim da je on nekoga udario ili da je nešto bacio", rekao je Plenković.

Objavljena snimka, župan mladiću stavio ruku oko vrata

Podsjetimo, danas je Telegram objavio snimku nadzorne kamere. Snimka je nastala iz daljine pa nije moguće detaljno utvrditi što se točno događalo, a nije poznato ni što su akteri govorili. Na snimci se vidi više ljudi i traje žustra rasprava. Može se zaključiti da je varaždinski župan bio u dosta bliskom kontaktu s mladićem u bijelom. U jednom trenutku dolazi do naguravanja.

Kako se čini, HDZ-ov župan stavio je nepoznatom mladiću ruku oko vrata. U idućem trenutku došlo je do naguravanja.

 

Stričak: Snimka potvrđuje da nikoga nisam napao

HDZ-ov varaždinski župan Anđelko Stričak oglasio se o snimci koja pokazuje sukob u kojem je sudjelovao, a dogodio se u jednom kafiću u Varaždinu u noći s 23. na 24. rujna.

"O okolnostima napada na mene, koji se dogodio 24. rujna 2022., dao sam izjavu na konferenciji za novinare u ponedjeljak. Objavljena snimka potvrđuje da sam sve vrijeme bio za svojim stolom i nikoga nisam napao niti udario. Nažalost, te večeri sam se zatekao na krivom mjestu u krivo vrijeme", kaže Stričak.

Župan u ponedjeljak: Nije bilo kontakta, pogodio me čašom

Podsjetimo, prema navodima iz Županije, Stričku je prišao muškarac te ga fizički napao, pri čemu je župan lakše ozlijeđen. Na konferenciji za medije prije nekoliko dana Stričak je izrazio žaljenje zbog nesuradnje s policajcima prilikom incidenta.

Novinarima se obratio u ponedjeljak kako bi pojasnio što se dogodilo te večeri. Kazao je kako se nakon svečanog otvaranja Varaždinskih baroknih večeri s kolegama iz Županije zadržao na terasi kafića na Stančićevom trgu.

"Mi smo sve vrijeme bili vani, doslovno nismo imali doticaj ni s kim, sve negdje do tri sata kada su gosti kafića počeli izlaziti. Potom je par osoba prišlo za naš stol, mi smo procijenili da je vrijeme da krenemo doma i kad smo krenuli, pogođen sam čašom iznad lijevog oka", rekao je Stričak.

"Ja sam napadnut"

Dodao je kako je zadobio posjekline te da mu je pružena medicinska pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Na mjesto događaja došla je i policijska ophodnja.

"Valjda svatko doživi šok kad te netko pogodi čašom i tada nisam bio spreman na suradnju", rekao je varaždinski župan.

Na novinarsko pitanje kako je uopće došlo do sukoba, Stričak je odgovorio da je cijelo vrijeme sa svojim kolegama bio za svojim stolom te da nikome nisu prilazili niti ikoga zadirkivali, kao i da nije bilo kontakta s nekom drugom osobom te da nikoga nije odgurnuo, a da ni napadač nije prišao njihovom stolu, već da ga je samo pogodio čašom. Kazao je i kako ne zna koji je bio motiv napada.

"Ja sam bio napadnut i zadobio desetak šavova od posjekotina", kratko je dodao.

Pročitajte više