Plenković o prijevremenim izborima: Ja sam uvijek za sve spreman

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković danas je u Sinju gdje je novinarima odgovarao na aktualna pitanja. 

Plenković je danas, kao i neki od HDZ-ovaca koji su danas i jučer davali medijske izjave, ponovio kako razgovaraju s HNS-om, ali i kako je HDZ spreman za prijevremene izbore.

"Ja sam uvijek za sve spreman"

Premijer je rekao kako razgovaraju sa svim koalicijskim partnerima pa tako i s HNS-om koji daje podršku sindikatima.

Upitan razmišlja li razriješiti HNS-ove ministre isto kao i Mostove, odgovorio je samo kratko kako razgovaraju s koalicijskim partnerima. 

"Ja sam uvijek na sve spreman", odgovorio je Plenković na pitanje je li spreman na prijevremene izbore ako pregovori s HNS.om propadnu. 

I dalje smatra da sindikati nemaju osnovu za štrajk

Plenković je danas ponovio kako smatra da nema nikakve pravne osnove za štrajk te kako se cijeli štrajk bazira na tome da oni (sindikati) misle kako je sada pravo vrijeme za dodatno povećanje plaća.

"Štrajk nema nikakve pravne osnove. Oni štrajkaju jer vjeruju da je sada pravo vrijeme za povećanje koeficijenata. Ova vlada je od početka mandata njihove plaće povećala za 11 posto", rekao je premijer.

Upitan kako to da su povećani koeficijenti za državne službenike u Ministarstvu vanjskih poslova, rekao je kako njihovi koeficijenti nisu mijenjani od 1994. godine te kako se tu radi o malom broju zaposlenika.

"U školstvu govorimo o 70.000 zaposlenih", dodao je.
 

Pročitajte više