Plenković o županu koji mlati ženu: Tomašević ostaje član HDZ-a

Foto: Hina

ANDREJ Plenković je rekao kako očekuje od požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića da u "dogledno vrijeme shvati da ne može obnašati tu dužnost". Dodao je kako nasilni župan ipak ostaje član HDZ-a, javlja novinarka RTL-a.

Interna stvar

Podsjetimo, Plenković je već prije komentirao kako je smjena župana koji tuče ženu interna stvar HDZ-a.

Naime, na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja se održala u Slavonskom Brodu, s Plenkovićem za stolom je sjedio i Tomašević.

>> FOTO Plenković se u Slavoniji druži s nasilnim županom


Uz premijera Plenkovića i potpredsjednicu Dalić te nekoliko ministara iz vlade, na sastanku su i župani pet slavonskih županija.

Među njima je, naravno, i Alojz Tomašević, župan kojeg je žena optužila za obiteljsko nasilje, a koji je sjedio prekoputa premijera.

Plenković će danas i sutra boraviti u Budimpešti gdje će sudjelovati na 6. sastanku šefova vlada zemalja središnje i istočne Europe i Kine, takozvanom Summitu 16+1, koji bi trebao biti dobra prilika za jačanje gospodarske suradnje Hrvatske i Kine.

Pretučena supruga

Tomašević je početkom listopada priveden u požešku policiju zbog obiteljskog nasilja. Tomašević je pretukao suprugu. Razgovarali smo tada sa Željkom Glavićem, ravnateljem Opće županijske bolnice u koju je gospođa Tomašević primljena.

"Gospođa je primljena prije ponoći. Oko 23 sata dovezla ju je policija na pregled na Odjel za hitnu medicinu. Liječnik ju je pregledao, imala je površne, manje podljeve. Imala je trag prstiju veličine tri puta dva centimetra, tako je opisano u crvenoj prijavi. Otišla je s policijom, a napravljena je crvena prijava", rekao je tada ravnatelj bolnice u razgovoru za Index.

>> Priveden HDZ-ov župan, premlatio je ženu

Tada smo pričali s Marom Tomašević, pretučenom suprugom Alojza Tomaševića. Rekla nam je kako je već slala mailove upozorenja premijeru Plenkoviću, ali on ju je ignorirao.

"Poslala sam dva maila gospodinu Plenkoviću još prije ovih izbora, ali nisam dobila odgovor. Htjela sam ga upozoriti da takva osoba, takav nasilnik kao što je moj muž, ne može obnašati tu dužnost i da nešto poduzme. Odgovor nisam dobila, žao mi je", rekla je Mara Tomašević Indexu.

>> Pretučena žena HDZ-ovca: Dva puta sam o tome pisala Plenkoviću

Krajem prošlog mjeseca Alojz Tomašević je završio u bolnici. Župan je hospitaliziran u lošem stanju, s visokom temperaturom. Liječio se od upale pluća, ali i zdravstveno opasnije gnojne upale parotidnih žlijezda.

Iako su protiv njega podignute dvije kaznene prijave, zbog obiteljskog nasilja i nanošenja tjelesnih ozljeda kao i zbog neovlaštenog posjedovanja pištolja, a izrečena mu je mjera opreza zabrane prilaska supruzi Mari na pet metara, Alojz Tomašević se nakon bolničkog liječenja vratio u obiteljsku kuću.

Tomašević ponovno napao suprugu

Nedavno je u kući Tomaševića došlo do novog incidenta. HDZ-ov župan je opet napao ženu, ovaj put je intervenirala policija.

>> Nasilni HDZ-ov župan opet napao suprugu, intervenirala i policija

"To je bilo prije neku večer, igrala se utakmica (Hrvatska - Grčka op.a.). Došao je kući, sjeo je u dnevni boravak i naredio mi da mu dam daljinski od televizora. Nakon što sam to odbila i rekla mu da mi se ne smije približiti, došao je do mene, povukao mi je ruku i istrgnuo mi daljinski upravljač. Uplašila sam se da će me udariti pa sam pozvala policiju. Oni su došli i napravili zapisnik i to ide dalje na sud, a ide sucu koji je izrekao mjeru zabrane približavanja pa ćemo vidjeti što će biti s tim", kazala je za Index Mara Tomašević.

 

Pročitajte više