Plenković objasnio zašto će Barišić, uz kojeg se vežu afere, biti dobar ministar: "Veliki je domoljub"

Foto: FAH

MANDATAR nove hrvatske vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izrazio je u srijedu uvjerenje da će Pavo Barišić, uz kojega se vežu afere dok je bio pomoćnik ministra znanosti u Vladi Ive Sanadera, biti dobar ministar znanosti i obrazovanja te kvalitetno nastaviti kurikularnu reformu.

 "Uvjereni je domoljub i europejac. Siguran sam da će kvalitetno nastaviti kurikularnu reformu. Bit će on jako dobar ministar", rekao je Plenković za televiziju N1 po dolasku u središnjicu HDZ-a.

 Istaknuo je da je Barišić u najbržem roku završio Pravni fakultet, germanistiku i filozofiju.

 Govoreći o svom odabiru ministara u novoj vladi, Plenković smatra kako je najvažnije da svi resori budu pokriveni kvalitetnim ministrima i službenicima.

 "Svi ministri su izbor mandatara. Mi smo demokratska stranka i svatko ima pravo na svoj stav. Mandatar je taj koji odlučuje. Dobili smo povjerenje na temelju programa koji sam zagovarao. Tim smjerom nastavljamo", poručio je.

 Plenković je u utorak navečer za predložene kandidatkinje i kandidate za ministre, o kojima će tijekom dana odlučivati Hrvatski sabor, rekao kako su kvalitetan i stručan tim, a nova će vlada imati četiri potpredsjednika - to su Martina Dalić, Davor Ivo Stier, Damir Krstičević i Ivan Kovačić.

 Nije objavio imena svih kandidatkinja i kandidata za 19 ministarskih mjesta, no potvrdio je da će ministrica kulture biti Nina Obuljen Koržinek.
 

Pročitajte više