Plenković: Pobijedit ćemo na svim izborima. HDZ-ovci: Dobit ćemo i predsjednika

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je danas na obilježavanju 34. godišnjice osnutka splitskog HDZ-a da je HDZ stalno u predizbornoj kampanji te izrazio uvjerenje da će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima HDZ i treći put osvojiti mandat za sastav vlade.

"Mi smo stalno u kampanji otkako smo dobili povjerenje građana i siguran sam da ćemo osvojiti još jedan četverogodišnji mandat da vodimo vladu", kazao je Plenković.

Među prioritete na koje će se HDZ usredotočiti u budućem razdoblju Plenković je na prvo mjesto stavio demografsku revitalizaciju Hrvatske.

"Demografska revitalizacija je pitanje ostanka hrvatskog naroda", poručio je.

Demografija, digitalizacija i dekarbonizacija

Po njegovim riječima, prioriteti koje će HDZ rješavati su digitalizacija te dekarbonizacija, što znači prijelaz na obnovljive izvore energije.

Obećao je da će izgradnjom nove prometnice Split - Omiš biti riješena "rak-rana" prometnih gužvi na toj dionici tijekom turističke sezone. Plenković je najavio kako će u veljači početi radovi na izgradnji tunela Kozjak.

Na skupu u Splitu nazočili su i ministri Branko Bačić, Vili Beroš, Nina Koržinek Obuljen i Šime Erlić te su u govorima isticali da će HDZ pobijediti na svim ovogodišnjim izborima - parlamentarnim, te za Europski parlament i za predsjednika Republike.

Šuta: Pobijedit ćemo na izborima u Splitu

Domaćin skupa, predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta je izrazio uvjerenje da će na lokalnim izborima 2025. u Splitu pobijediti HDZ i vratiti se na vlast u tom gradu. Optužio je splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka da vodi antipoduzetničku i antisocijalnu politiku.

Rekao je i da se na današnji dan sjećaju 1990-e kada je, kako je rekao, skupina hrabrih i odvažnih utemeljitelja u hotelu "Marjan" osnovala splitski ogranak HDZ-a. Zahvalio je premijeru i svim dužnosnicima te obiteljima poginulih i nestalih branitelja, braniteljima i utemeljiteljima HDZ-a u Splitu za sve što su učinili i čine za Split i Hrvatsku.

Pročitajte više