Plenković: Povjerenstvo je moje i mogu njime predsjedavati kad god hoću

Foto: Pixsell/Dalibor Urukalović

PREMIJER Andrej Plenković izjavio je jučer da će Posebno stručno povjerenstvo za provedbu kurikularne reforme imati sastanak, na kojem će dogovoriti usuglašen Akcijski plan, kojeg će zatim njemu predstaviti do kraja ovoga tjedna.

Na Konferenciji "Strukovno obrazovanje u cjelovitoj kurikularnoj reformi" na upite novinara tko je, na kraju, na čelu Povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja, on ili rektorica (zadarskog Sveučilišta) Dijana Vican, Plenković je odgovorio: "Povjerenstvo je moje, kako god okreneš. Čitajte pravila, pa ćete vidjeti. Ne pod Vladom, čak isključivo poda mnom i ja mogu njime predsjedavati kad god hoću".

Vican nije imala izjavu vezano uz to

"Nemam izjavu u vezi toga. Jeste li vidjeli kako sam vrijedna? Kako ništa niste zapamtili u vezi toga", bio je odgovor Dijane Vican na isto pitanje.

Plenković je istaknuo da se dr. Dijana Vican nalazi na čelu Povjerenstva koje je on svojom voljom sastavio na pluralističan način, tako što je u njega uključio i bivšeg SDP-ova ministra, i bivšeg HNS-ov rektora Riječkog sveučilišta i jednog predstavnika MOST-a, za razliku od prethodnog Povjerenstva koje je, naglasio je "bilo sastavljeno isključivo od jedne ekipe u tom krugu akademske zajednice".

Pročitajte više