Plenković rekao kako će se smanjiti broj ministarstava pa otkrio još nekoliko zanimljivih stvari

Screenshot: Facebook

PREDSJEDNIK HDZ-a obratio se novinarima nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Rekao je da je jednoglasno prihvaćen dogovor s Mostom, a otkrio je i još neke stvari.

"Upravo smo završili sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, najvažnija je tema bila sporazum sa Mostom i manjinama. Govorili smo o činjenici da ćemo od predsjednice dobiti mandat, jednoglasno je izglasan dogovor. Rasprava je bila sadržajna, mislim da smo završili ovaj ciklus aktivnosti, od ponedjeljka se krećemo baviti drugim aktivnostima", rekao je Plenković.

Kaže da kod nikoga od stranačkih kolega nije primijetio nezadovoljstvo.

"Nisam primijetio da je netko nezadovoljan, naprotiv. Bilo bi sasvim drugačije da smo mi osvojili 76 mandata, tada bi svi bili previše sretni i zadovoljni. No, sa 61 mandatom, nakon svega što se događalo zadnja tri mjeseca, mislim da su svi zadovoljni. Mislim da imamo preko 90 potpisa, svih osam nacionalnih manjina, svih pet HSS-a, tri potpisa budućeg kluba Bandića i Reformista i očekujemo 15 potpisa Kluba zastupnika Mosta", rekao je Plenković.

Neka ministarstva će se ukinuti, ali Plenković nije želio puno toga otkrivati.

"Ništa o imenima nismo razgovarali, idemo na koncept 18 ministarstava. Bit će četiri potpredsjednika, a koji bi imali i resore. O tome ćemo detaljnije kad dobijemo mandat od predsjednice, sada nismo o tome detaljno govorili", rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li u Vladi biti više žena, Plenković je rekao da se o tome govorilo. "Nastojat ćemo ostvariti balans koliko je to moguće, a vodit ćemo se stručnošću", rekao je Plenković.

Pročitajte više