Plitvička jezera drastično snizila cijene ulaznica

Foto: 123rf

DANAS se otvaraju i nacionalni parkovi.

"Nacionalni park Plitvička jezera za svoje posjetitelje otvara svoja vrata od 11. svibnja 2020. godine. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite u Proljeću na Plitvičkim jezerima i odmorite u čarima Parka", stoji u objavi na Facebook stranici Plitvičkih jezera.

Cijene ulaznica su znatno niže.

Od 11. do 24. 5. cijena je 50 kuna za odrasle. Od 25. 5. do 18. 6 je 90 kuna.

Od 19. 6 do 12. 7 za odrasle je ulazak 200 kuna.

Djeca od 7 do 18 godina od 11. 5. do 18. 6. plaćaju 25 kuna. Od 19. 6. do 12. 7. cijena je 70 kuna.

Za mlađu djecu i osobe s posebnim potrebama u svim periodima ulaznica se ne naplaćuje.

Značajne su promjene i u razgledavanju parka.

"Sukladno mjerama održavanja socijalne distance, kreirali smo privremene programe obilaska Parka, a to znači da ne sadrže vožnju panoramskim vozilom i dugom linijom broda. Ljubazno vas molimo da proučite programe koji su mogući i odaberete onaj koji je najoptimalniji za vas.

Staze su dovoljno duge i prostora u Parku ima dovoljno za održavanje propisanog razmaka od drugih posjetitelja stoga vas molimo da se istog pridržavate, pazite na svoje zdravlje, zdravlje drugih, budete odgovorni i uživate u proljeću na Plitvičkim jezerima", stoji u objavi na stranicama parka.

Planirali značajno poskupljenje

Još početkom ožujka, prije nego što je zbog koronavirusa sve zatvoreno, iz Plitvičkih jezera su najavili rast cijena. Tako je rečeno da će cijena za odrasle u lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu iznositi 300 kuna. Cijena za djecu i mlade do 18 godina u tom razdoblju trebala je iznositi 120 kuna.

"Dosadašnja ljetna cijena bila je 250 kuna, sad će biti 50 kuna ili 20 posto skuplja, s tim da je ustanova porast cijena još prošle godine najavila agencijama i drugim partnerima te je cjenik stupio na snagu i objavljen je 1. siječnja", rekao je tada Hini ravnatelj Tomislav Kovačević.

Pročitajte više