Pljačkaš vlastitim pištoljem istjeran iz pošte u Mamutici

KLIJENT pošte u podnožju tzv. Mamutice, jedne od najvećih zagrebačkih zgrada, spriječio je poslijepodne razbojnika da iz poslovnice u njegovu susjedstvu odnese veću svotu novca.

Stariji je gospodin, iskoristio razbojnikovu nepažnju i odzuzeo mu pištolj koji je usred pljačke odložio na poštanski pult, doznaje se večeras u zagrebačkoj policiji.

Nepoznat muškarac maskiran kapuljačom poslijepodne je upao u poštu u Ulici Božidara Magovca u naselju Travno, pištoljem zaprijetio djelatnicama i zatražio novac. No, dok mu je uplašena poštarica pružala kasu pohlepni je lopov stavio pištolj na pult i s obje ruke pohrlio uzeti novac.

Taj propust nedostojan ozbiljnog pljačkaša iskoristio je stariji gospodin koji se slučajno zatekao na mjestu zločina. On je zgrabio pištolj i uperio ga u razbojnika, dok je kriminalac iz metalne kase koju je odložio na tlo grabio novac i spremao se na bijeg.

Zatečen situacijom koju nije predvidio razbojnik je ispustio veći dio novca i iz pošte pobjegao tek s manjim brojem novčanica.

Ipak konačna šteta još nije poznata, kao niti smjer u kojem je pobjegao nepažljivi razbojnik.

Policija je večeras izvijestila o još jednom razbojničkom prepadu, no kriminalac je ovoga puta imao više sreće. Maskiran crvenom kapom s prorezima za oči nepoznati je muškarac ispred poslovnice Fine u Sesvetama sačekao 41-godišnjeg djelatnika tvrtke Termo-comerce koji je u sef namjeravao položiti dnevni utržak.

Nakon što mu je razbojnik zaprijetio pištoljem 41-godišnjak mu je predao dvije torbice s novcem, a policija ni u ovom slučaju nema podatak o visini plijena.

Pročitajte više