PLJUSAK UGASIO U SUBOTU POŽARIŠTA U HERCEGOVINI

Snažni pljusak ugasio je u subotu požarišta u Hercegovini u trenutku kada se očekuje dolazak Jedinice za elementarne nepogode Vojske Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog velikog broja požara, koji su ugrožavali sigurnost građana i objekata, Hercegovačko-neretvanska županija proglasila je u proteklom tjednu stanje elementarne nepogode.

Jedinica za elementarne nepogode federalne Vojske u subotu stiže u pomoć gasiteljima na jugu zemlje nakon što je takav zahtjev uputila Hercegovačko-neretvanska županija i odobrilo Federalno ministarstvo obrane.

"Ovime će biti dodatno podržane protupožarne jedinice Vojske FBiH koje već djeluju na terenu. Zračne snage federalne vojske su u mogućnosti uvesti i protupožarne ophodnje koje bi u ovim sušnim ljetnim danima redovito obilazile mjesta podložna za nastanak požara", stoji u priopćenju Zajedničkog zapovjedništva Vojske Federacije BiH.

U postrojbi za elementarne nepogode angažirano je 350 pripadnika Vojske.

Na raspolaganju im je i pet helikoptera Zračnih snaga za prijevoz ljudstva i izviđanje, te specijalizirane cisterne za protupožarnu zaštitu i cisterne za vodu.

Tijekom jutra, čapljinski gasitelji ugasili su nakon nekoliko sati požar koji je u 02,40 sati izbio blizu graničnog prijelaza s Republikom Hrvatskom kod Metkovića u Doljanima.

Pročitajte više