PNUSKOK u akciji: Prikriveni istražitelj razbio skupinu koja je prodavala oružje po Dalmaciji

Ilustracija: HIna

PNUSKOK razbio je tročlanu skupinu koja je preprodavala oružje po Dalmaciji. Među uhićenima je i Vedran Biuk, bivši dečko Želite Tomić, krunske svjedokinje u slučaju dilerske skupine Jakše Cvitanovića Cvika.

Privedena su sva trojica, no iza rešetaka ostaje samo Biuk, kojem je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. Biuk se inače dosad sa sudom dosad uglavnom susretao zbog droge.

Prikriveni istražitelj kupio oružja i eksploziva za 2.720 eura

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu navodi da su osumnjičenici od sredine listopada do sredine prosinca držali veće količine pušaka, bombi, pištolja, strojnica, streljiva i eksplozivnih tvari radi daljnje distribucije uz novčanu naknadu.

Zabilježena je prodaja tri defenzivne bombe M-52 za 750 kuna, dok su osumnjičenici u dva navrata prodali prikrivenom istražitelju veću količinu oružja i eksplozivnih tvari za 2.720 eura. 

Oružje nabavljao 24-godišnjak sa makarskog područja

Oružje je, kako se doznaje, nabavljao najmlađi član skupine, 24-godišnjak sa makarskog područja. U njegovoj kući zaplijenjena je veća količina oružja.

Premda je za slučaj bio zadužen PNUSKOK, predmet je u rad dobilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Biuk i ostali ne tretiraju se, naime, kao udruga za počinjenje kaznenog djela, premda su radili zajednički i dogovorno. Općinsko državno odvjetništvo žalit će se na odluku istražnog suca da se osumnjičenici puste na slobodu.

Pročitajte više