PO 5 I 10 DOLARA Kolinda rasprodala vlastito predavanje u Australiji

Ilustracija: Index (predsjednica.hr, aiiaact)

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ održat će tijekom posjeta Australiji predavanje o hrvatskoj vanjskoj politici, a sudeći prema službenoj stranici australskog Instituta za međunarodne odnose u Canberri, naplaćuje se ulaz za jednosatno predavanje o tome kako hrvatska vanjska politika postaje globalna. Štoviše, dvorana je rasprodana po cijeni od 5 i 10 dolara. 
 
O troškovima za muža i sina kad se vrati 
 
Podsjetimo, hrvatska je predsjednica otišla u službeni posjeti Australiji i Novom Zelandu te, sukladno svojoj dosadašnjoj praksi, nije dala previše informacija o tome što će raditi u te dvije zemlje. Prema dosadašnjim izjavama u javnosti, troškovi ovog putovanja znat će se tek kad se vrati, a s njom će biti suprug Jakov, dok o svojem trošku predsjednica vodi i sina. 
 
Hrvatska predsjednica, prema najavama nekih medija, trebala bi se vratiti u zemlju tek 23 kolovoza. Na službenoj stranici predsjednice nema nikakvih podataka o detaljima putovanja niti o dogovorenim susretima. 
 
"Službeni dio posjeta Australiji počinje u nedjelju, 13. kolovoza, u Sydneyu i završava pet dana poslije u Port Lincolnu. Predsjednica će također boraviti u Canberri, Melbourneu i Adelaideu. Tijekom posjeta održat će i dva predavanja: na Sveučilištu Macquarie u Sydneyu govorit će o hrvatskoj kulturi i identitetu, a na Australskom institutu za međunarodne odnose u Canberri o hrvatskoj vanjskoj politici", objavila je Hina dodajući da će predsjednica posjetiti Port Lincoln u Australiji gdje hrvatska zajednica uzgaja tune te najveći maslinik na Novom Zelandu u vlasništvu hrvatske obitelji Šimunović. 
 
Voli biti netransparentna
 
O cjeniku predavanja iz Ureda predsjednice nisu posebno govorili, kao ni o tome kako bi se taj novac trebao raspodijeliti. Sudeći po dosadašnjoj praksi i to bi mogla biti državna tajna. 
 
Podsjetimo kako hrvatska predsjednica susrete i službene posjete stranim zemljama voli proglašavati službenim tajnama te skrivati navodno službene susrete, kao što je bio slučaj s dvije proslave Nove godine u SAD-u.  
 
 

Pročitajte više