Po Kerumovom zahtjevu: HDZ-ovac Opara postavio SDP-ovca u Nadzorni odbor Čistoće

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) formirao je novi Nadzorni odbor gradske komunalne tvrtke Čistoća. Kao što je Index i najavio, među članovima je i SDP-ovac Veljan Radojković, dugogodišnji predstojnik Ureda državne uprave u Splitu. 

Postavljanje Radojkovića tražio je Oparin koalicijski partner Željko Kerum, i to u razgovoru sa šefom splitskog HDZ-a Petrom Škorićem, budući da Kerum i Opara ne razgovaraju. Kerum je prije mjesec dana Indexu potvrdio da će u NO-u Čistoće biti i Radojković. Što se njega tiče, on tu ne vidi nikakav problem.

Nije tajna da su Radojković i Kerum u odličnim odnosima, i to već dvadesetak godina. Suradnju su uspostavili početkom 90-ih kada se SDP nastojao nekako održati u gradu pod Marjanom pa su osnovali i tvrtku za trgovinu. Kerum je dobre odnose sa splitskim SDP-ovcima zadržao do danas.

SDP- HGS - HDZ

Osim Radojkovića, u NO Čistoće Opara šalje i Nevenku Bečić, sestru Željka Keruma i bivšu predsjednicu Gradskog vijeća. Bečić je godinama upravljala s golemim poslovnim carstvom Željka Keruma, no iz Uprave Kerum d.o.o. nestala je kada je tvrtka zapala u probleme.

Opara u Nadzorni odbor Čistoće šalje i dvojicu HDZ-ovaca. Kao i u dosadašnjim slučajevima, radi se o šefovima teritorijalnih organizacija. Nenad Periš šef je HDZ-a Bačvice, ali i voditelj Odjela za ispitivanje kvalitete zraka i tla Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Periš je angažiran oko sanacije Karepovca, a mnogi ga vide i kao idućeg šefa Nastavnog zavoda. 

Povjerenje je Opara ukazao i šefu HDZ-a Kman Josipu Župiću, vlasniku kafića Hazarder.

 

Pročitajte više