Počela javna ponuda Greypa, Rimac nudi ulagačima popust na električne bicikle

Foto:Pixsell/Dalibor Urukalovic

DANAS je počela javna ponuda udjela tvrtke Greyp putem ETO (equity token offering) sustava na Neufund platformi. Tvrtka poznatog hrvatskog poduzetnika Mate Rimca, vlasnika tvrtke Rimac Automobili, bavi se razvojem električnih bicikala i do sada je u pretprodaji udjela prikupila nešto više od milijun eura.

Investitori koji sudjeluju u ponudi mogu ostvariti popust na kupnju nagrađivanih Greypovih električnih bicikala. Za investiciju do 1000 eura popust je 10 posto, za investiciju od 1001 do 10.000 eura je 20 posto, a za investiciju do 100.000 eura 30 posto.

Za ozbiljnije ulagače, koji investiraju više od 100.000 eura u Greyp, predviđen je popust od čak 90 posto.

"Želimo da mogu sudjelovati svi koji dijele našu viziju"

"Radimo ovo sakupljanje sredstava, equity token offering, jer želimo da mogu sudjelovati svi koji vjeruju u ovo, ljudi koji s nama dijele ovu viziju. U prošlosti smo imali velike kompanije koje su investirale u nas, a sada praktički svi koji dijele ovu strast s nama mogu uložiti 100 eura, 500 eura, 1,000 eura", komentirao je za Neewsweek Mate Rimac ovu ponudu udjela u tvrtki koja je namijenjena i manjim ulagačima.

Inače Greypov ETO je prvi regulirani ETO na svijetu iz jedne zemlje EU-a za "retail" odnosno male ulagače

Iz Greypa su posebno ponosni što su prva firma koja je na ovaj način odlučila uključiti male ulagače u svoju vlasničku strukturu jer vjeruju da će u budućnosti većina vlasništva biti upisana na blokchain kroz neku vrstu tokena.

Pročitajte više