Komadina želi biti novi šef SDP-a, podržali ga Ostojić i Bernardić

Foto: FAH

VEČERAS se održala sjednica Predsjedništva SDP-a na kojoj je Zlatko Komadina objavio kako želi postati novi predsjednik SDP-a.

U tome su ga podržali Rajko Ostojić i Davor Bernardić.

Tijek sjednice:

18:40 Konvencija SDP-a održat će se 2. travnja, a prethodit će joj izbori za predsjednika stranke 12. ožujka, odlučilo je u ponedjeljak jednoglasno Predsjedništvo stranke.

 Tu odluku još mora potvrditi Glavni odbor stranke, koji će se sastati 23. siječnja.

18:35 Rajko Ostojić i Davor Bernardić podržali su kandidaturu Zlatka Komadine za predsjednika SDP-a, javlja Hrvoje Krešić za RTL.

Zoran Milanović je u mandatu vođenja SDP-a i države doveo HDZ na vlast i na Pantovčaku, i u Banskim dvorima.

18:22 "Važno je tko će biti kapetan broda, važno je ne zbog kapetana nego je važno koji smjer će kapetan dati brodu, koji sadržaj i kako će brod ploviti", rekao je Komadina novinarima, javlja RTL.

Mirando Mrsić novinarima nije želio odgovoriti na pitanje o tome očekuju li žustru sjednicu Predsjedništva, a Gordan Maras kazao je da će pričekati s komentarom dok ne vidi tko će se kandidarati.

Ni Rajko Ostojić nije htio kazati hoće li podržati Milanovićev ostanak na čelu SDP-a.

18:15 Zoran Milanović i dalje se vidi na čelu SDP-a.

"Imam iskustva i to iskustvo stavljam na raspolaganje SDP-u. Trebamo biti žestoka oporba", ističe.

"U SDP-u biraju svi članovi stranke i oni će odlučiti o budućnosti stranke. SDP je stabilan i pokazao je ogromnu snagu na ovim izborima", dodaje Milanović.

18:08 Siniša Hajdaš Dončić i Mihael Zmajlović potvrdili su da će podržati Zorana Milanovića na mjestu predsjednika SDP-a. Zlatko Komadina je pak kazao kako će o svojoj kandidaturi za mjesto predsjednika reći više nakon sastanka predsjedništva.

"Imam želju i volju kandidirati se, ali poštivam demokratsku proceduru. Važno mi je da se izborimo za novi i bolji SDP. Naime ja sam pobornik da stranačka utakmica nije završila, a mi se već bavimo unutarstranačkom utakmicom. Jedno po jedno. Dva Glavna odbora - prvi analiza drugi raspisi izbora", ističe, piše N1.

Davor Bernardić je novinarima komentirao postizborne dogovore HDZ-a i Mosta.

''Očekujem taktiku i jasan stav SDP-a u ovom mrcvarenju građana od strane Mosta i HDZ-a u borbi za raspodjelu ministrastava. Ukoliko je MUP glavna tema onda je najbolje da idemo na nove izbore'', rekao je.

18:00 Na sjednicu su došli Zlatko Komadina, Rajko Ostojić, Gordan Maras i Mirando Mrsić.

Pročitajte više