POČELA SJEDNICA PREZBITERSKOG VIJEĆA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

Konstituirajuća, odnosno prva sjednica Prezbiterskog vijeća Zagrebačke nadbiskupije u novom mandatu počela je jutros s radom u dvorani "Vijenac" Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

Uz pripreme za Drugu sinodu Zagrebačke nadbiskupije, na sjednici će, kako je najavio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, biti riječi i o izgradnji novog svećeničkog doma koji bi trebao biti otvoren u ožujku, zatim o prijedlogu ustroja novih župa u Zagrebačkoj nadbiskupiji, a raspravljat će se i o nekim otvorenim statutarnim pitanjima.

Kako je izvijestio kardinal Bozanić, Prezbitersko vijeće, koje u Zagrebačkoj nadbiskupiji djeluje već duži niz godina, pomaže nadbiskupu u promicanju pastoralnih ideja i potreba nadbiskupije.

Bozanić je podsjetio da je prošle godine to vijeće dobilo i svoj obnovljeni statut koji je stupio na snagu 31. svibnja, odnosno na blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata.

Izbori za Prezbitersko vijeće održani su u jesen prošle godine, a članovi su potvrđeni na Stepinčevo, točnije 10. veljače ove godine, na mandat od pet godina, rekao je Bozanić.

Uz kardinala, sjednici su nazočni i pomoćni biskupi zagrebački Vlado Košić i Josip Mrzljak.

(Hina) xsdju ymc

Pročitajte više