Počelo "Opuzensko lito"

IZVOĐENJEM koncerta domaće gradske glazbe i klape Opuzen večeras je ispred crkve Sv.Stjepana otvoren tradicionalni kulturnozabavni program pod nazivom "Opuzensko lito".

Toj kulturno-zabavnoj priredbi u dolini Neretve koja će potrajati do sredine idućeg mjeseca bilo je nazočno mnoštvo građana Opuzena, doline Neretve, te njihovih gostiju. Nakon večerašnjeg svečanog otvorenja "Opuzensko lito" se nastavlja brojnim glazbenim i kazališnim događanjima, među ostalim dubrovačko kazalište "Marin Držić će izvesti predstavu "Vrijeme je za komediju".

Potom slijedi koncert Kvarteta saksofona, a najveći interes vlada za susret dalmatinskih klapa koji će se do kraja ovog mjeseca održati pod nazivom "Pivci moji pivajte". Događanja "Opuzenskog lita" u srpnju završavaju techno partijom u kampu Rio na ušću Neretve.

Prema programu organizatora u kolovozu će se održati nekoliko koncerata i drugih glazbenih priredbi, a planirano je i predstavljanje dviju knjiga. Tako će se književnoj publici predstaviti knjiga "Romantizmi u neretvanskom govoru" autora dr. Vojislava Matage, knjiga "Školjke" autorice Enerike Bijač.

Pročitajte više