Počelo suđenje "kanibalu iz Rotenburga"

NOVO suđenje "kanibalu iz Rotenburga", osuđenom 2004. na osam i pol godina zatvora jer je "pojeo" žrtvu koja je na to navodno pristala, počelo je u četvrtak pred sudom u Frankfurtu gdje mu se ovaj put sudi zbog ubojstva.

S lisicama na rukama, u tamnom odijelu, Armin Meiwes (44) ravnodušno je slušao optužnicu koju je pročitao glavni tužitelj Marcus Koehler.

Armin Meiwes, koji je priznao činjenice, optužen je za ubojstvo seksualnog karaktera, objasnio je Koehler trojici sudaca članova sudskog vijeća.

Čovjeka kojega Njemačka naziva "kanibalom iz Rotenburga" je krivim za naručeno ubojstvo proglasio u siječnju 2004. godine sud u Kasselu, jer je raskomadao muškarca koji je, prema obrani, želio "vrhunsko uzbuđenje" oglašavajući se na specijaliziranoj internet stranici.

No, u travnju 2005. Njemački savezni sud, na zahtjev tužiteljstva koji kaznu smatra preblagom, naredio je da se osuđeniku nanovo sudi. Optužba traži doživotnu kaznu.

Meiwes, informatičar po zanimanju, susreo je na webu početkom 2001. Bernda Juergena Brandesa, nakon što je pod pseudonimom Franky objavio oglas u kojem traži osobu spremnu da bude ubijena i pojedena.

Brandes, 43-godišnji inženjer iz Berlina, objasnio je u vlastitom oglasu da je spreman biti žrtvovan.

Pročitajte više