Počeo najgori prometni vikend: Na Istarskom ipsilonu kolona duga 30 kilometara

PRED nama je vikend koji će najvjerojatnije obilježiti najveće gužve na prometnicama od početka turističke sezone. Pojačan promet prema jugu tako je zabilježen već danas u ranim jutarnjim satima, i to osobito na autocesti A1, zatim na autocesti A2 Zagreb-Macelj u oba smjera i na autocesti A3 Bregana-Lipovac.

Na naplati Lučko na izlazu s autoceste prema Zagrebu čeka se otprilike 10 do 15 minuta. Zbog gužve na graničnom prijelazu Kaštel na izlazu, na Istarskom ipsilonu vozi se u koloni dugoj oko 30 kilometra, a kod tunela Učka prema Rijeci vozi se u koloni dugoj oko 3 kilometra.

HAK izvještava i kako su tijekom dana mogući zastoji u blizini turističkih središta na obali, na dionicama gdje su radovi i u gradskim središtima u unutrašnjosti. Pojačan je ulaz na graničnom prijelazu Bregana i Pasjak, izlaz je pojačan na graničnom prijelazu Bajakovo, a promet u oba smjera povremeno na graničnim prijelazima Macelj, Stara Gradiška, Plovanija i Kaštel. Trajekti plove redovito.

Iz HAK-a upozoravaju i kako opreznije valja voziti po mokrim i skliskim kolnicima u Istri, dok su u ostatku zemlje vremenske prilike povoljne za vožnju.

Pročitajte više