Počeo odvoz glomaznog otpada u Zagrebu, pogledajte slike iz Prečkog

Foto: Index

DANAS je okončan javni natječaj Grada Zagreba za nabavku mobilne drobilice za građevinski otpad po cijeni od 3.1 milijun kuna te mobilnog usitnjivača za glomazni otpad po cijeni od 2.7 milijuna kuna. 

Prihvaćene su tako ponude Lager Bašića iz Donjeg Stupnika te OK-TEH-a iz Zagreba, a cijene su bez PDV-a.

Više od tjedan dana u Zagrebu se ne odvozi glomazni otpad, a reciklažna dvorišta sve su punija. Sudeći po slikama iz Prečkog, odvoz otpada je krenuo. 

>> Okončan natječaj Grada Zagreba, stižu drobilica i usitnjivač za 5.8 milijuna kuna

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poništio je natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada koji je bio raspisan u prosincu prošle godine, na koji su stigle dvije valjane ponude Reoma grupe i tvrtke Ce-za-r. Gradonačelnik Tomašević najavio je kako će posao zbrinjavanja glomaznog otpada raditi gradska tvrtka Čistoća, i to nakon što se nabave drobilice.

Na taj natječaj stigle su ponude pet tvrtki. Nakon objave rezultata tvrtke koje su sudjelovale u natječaju mogu uložiti žalbu u roku od 10 dana, a rok mirovanja iznosi 15 dana. Procijenjena vrijednost drobilice i usitnjivača iznosila je ukupno 6.9 milijuna kuna, a nabavljaju se po ukupnoj cijeni od 5.8 milijuna kuna.

Pročitajte više