Počeo proces protiv najstarije australske optuženice: Ubila supruga nakon 70 godina braka

AUSTRALSKI sud započeo je proces protiv 92- godišnje Clare Tang, koja je optužena za ubojstvo svog šest godina starijeg supruga, čime je postala najstarija osoba kojoj se u ovoj zemlji sudi. Tang je navodno ubila supruga nakon 70 godina braka u njihovom stanu u ožujku prošle godine, a na sudu je kazala da nije kriva, pravdajući se mentalnim oboljenjem.

Prema pisanju dnevnika "Herald Sun", navodna ubojica svog supruga pati od demencije, a ubila ga je vjerujući da joj truje hranu. Kako prenosi australski tisak, kod policijskog privođenja je bila oblivena krvlju, nakon što je muža dvaput ubola nožem u trbuh. Policija je evidentirala da je glava ubijenog bila sva u modricama od udaraca.

Pozive tužiteljstva da se Tang pritvori "zbog razine nasilja i opasnosti po zajednicu" sud je prvotno odbijao, no pred početak procesa odredili su joj strogi nadzor u staračkom domu. Bračni par je preživio japansku invaziju na Kinu i Mao Ce Tungovu revoluciju. Prije trdiesetak godina su iz Šangaja preselili u Sydney. 

Pročitajte više