FOTO Gotov sastanak: Nakon sat vremena Petrov bez riječi izjurio iz Oreškovićevog stana

Foto: Sanjin Španović, Index

PREMIJER Tihomir Orešković i prvi potpredsjednik Vlade Božo Petrov održali su danas u stanu premijera sastanak koji je trajao sat vemena. Nakon sastanka Petrov je izjurio iz zgrade bez ijedne izjave.

Petrov i Orešković snimljeni su na ulazu u zgradu u kojoj živi Orešković. Vjerojatno su razgovarali o krizi u Vladi koja je na vrhuncu nakon što je predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko objavio da HDZ kreće u izglasavanje nepovjerenja Oreškoviću.

HDZ danas pokrenuo opoziv Oreškovića

"Kratko ću. Ovo je bitka za Hrvatsku. To vidite. Čuo sam izjave Karamarka danas . Moja poruka je jasna, ja sam dobio u Saboru povjerenje i ne bojim se opet ga tražiti. Tu sam. Dolazim s porukom. Poštujem HDZ kao stranku, ali Karamarko je ogroman teret za ovu Vladu i čak za HDZ, i uvjeren sam da će HDZ donijeti pravilnu odluku na kraju dana", kazao je Orešković neposredno prije sastanka s Petrovom.

Karamarko je ranije rekao da HDZ ima dovoljno ruku za rušenje Vlade. "HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Oreškovića.Pozivamo sve subjekte u ovoj političkoj igri da se uozbilje jer neće biti dobro. Vremena još ima za ozbiljnu, presloženu Vladu. Ne želim nikoga napadati, ali situacija nije dobra. Ali u ovoj lakrdiji HDZ ne može sudjelovati", rekao je Karamarko danas ujutro na konferenciji za medije.

Pročitajte više