Počeo štrajk u kombinatu "Belje"

RADNICI baranjskog poljoprivrednog kombinata "Belja" d.d. jutros su započeli najavljeni štrajk, što je posljedica neuspjelog pokušaja mirenja s Upravom zbog neisplaćene plaće za listopad ove godine.

Štrajk je počeo u svim pogonima, uz obavljanje nužnih poslova, posebice u stočarstvu, i proizvodni ciklus neće biti narušen, izjavio je Hini regionalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) Slavko Kotromanović.

Najavio je da je za podne najavljen sastanak štrajkaškog odbora na kojem će se analizirati tijek štrajka i odlučiti o daljnjim potezima.

Tražimo od Uprave da nam predoči rezultate jučerašnjih razgovora u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP). Očekujemo da nam se predoče dokumenti koji jamče osiguravanje sredstava za isplatu plaće, o čemu će ovisiti i daljnja postupanja štrajkaškog odbora, rekao je Kotromanović.

Iako Uprava tvrdi da su sredstva osigurana tražimo da nam se uruče ugovori iz kojih je vidljivo da je novac osiguran i da je u tijeku realizacija prema bankama, jer radnici više ne mogu vjerovati na riječ, ocijenio je Kotromanović.

Štrajkaški odbor jučer je najavio da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno do isplate listopadske plaće svim radnicima "Belja".

(Hina) ivuč mć

Pročitajte više