Početak rada na nacionalnom programu za suzbijanje svih oblika diskriminacije

IZRADA Nacionalnog programa za suzbijanje svih oblika diskriminacije u društvu cilj je stručne radne skupine za suzbijanje diskriminacije Vladinog Povjerenstva za ljudska prava koja je danas počela s radom, priopćeno je danas iz Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave.

Na čelu radne skupine u kojoj su predstavnici nekoliko ministarstava je ministrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović, a na prvom sastanku je odlučeno da se u izradu Nacionalnog programa uključe predstavnici još nekih institucija i nevladinih udruga, te predstavnik Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Pomoćnik ministrice pravosuđa Zdravko Stojanović kazao je Hini da će Nacionalnim programom za suzbijanje svih oblika diskriminacije biti obuhvaćene sve pojedine ugrožene skupine. Dodao je da stručna skupina za sada nije odredila rok u kojem bi trebalo izraditi program.

Stojanović je podsjetio da je izradu Nacionalnog programa za suzbijanje svih oblika diskriminacije preporučio i UN na konferenciji o rasizmu 2001. u južnoafričkom Durbanu.

Pročitajte više