Počinje prva nabava za izvođača radova na splitskoj plaži Žnjan

Foto: Grad Split

Grad Split najavio je danas da počinje prva nabava za izvođača na Žnjanu za rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1, s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok.

"Grad Split je kao investitor projekta objavio savjetovanje za nabavu izvođača radova na rekonstrukciji kanala Radoševac i Žnjan 1, s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok, što je prvo u postupku javne nabave male vrijednosti", ističe se u priopćenju.

Kako se navodi, "raspisivanje nabave za izvođača te pokretanje radova na tom projektu važan je korak i u realizaciji velikog projekta uređenja žnjanskog platoa".

Faza 0

"Ovo predstavlja i tzv. fazu 0 u realizaciji tog projekta, odnosno njegov je sastavni dio s obzirom na to da je prije prve i druge faze projekta uređenja žnjanskog platoa bilo potrebno ishoditi građevinsku dozvolu za novo rješenje reguliranih vodotoka (potoci Radoševac i Žnjan) prema odredbama DPU-a Trstenik Radoševac.

Riječ je o radovima na najvećoj dubini od svih predviđenih na toj lokaciji. Procijenjena vrijednost nabave nešto je viša od 862 tisuće eura bez PDV-a.

Nakon provedenog savjetovanja, stručne službe razmotrit će pristigle primjedbe i prijedloge, izraditi izvješće te raspisati nabavu", navodi se na kraju priopćenja.

Pročitajte više