Pod nadzorom požari na teško pristupačnom terenu

Foto: HVZ

HRVATSKA vatrogasna zajednica objavila je stanje na požarištima diljem zemlje.

Dana 30. kolovoza u 15:30 Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Pula zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Boljunskog polja-Kirčija. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na trenutno neprocijenjenoj površini. U gašenju požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 27 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila iz JVP-a Pazin, Poreč, Pula i DVD-a Plamen Višnjan. Na ispomoć u gašenju požara upućeno je osam vatrogasaca s tri vozila iz Primorsko-goranske županije (JVP Opatija i DVD Lovran). Požar je lokaliziran u 19:30, a tijekom noći radilo se na sanaciji požarišta.

Požari na teško pristupačnom terenu

Na području Kijeva, Uništa (Dinara), 29. kolovoza izbio je požar uslijed udara munje. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i makija na površini od 16 ha. U gašenju požara 30. kolovoza sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP-a Knin, DVD-a Knin i Kijevo kao i jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Požar je pod nadzorom, a na požarištu sanacija i dežurstvo su i dalje u tijeku.

Vatrogasci JVP-a Gospić su jučer nadgledali požar koji je 26. kolovoza izbio na području Velebita - Baške Oštarije, Ramino Korito (Ličko-senjska županija). Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i bukova šuma na teško pristupačnom terenu (nadmorske visine 1300 m).

Na gašenju požara koji je izbio 29. kolovoza uslijed udara munje, na području Matokit kod Vrgorca, jučer su sudjelovala tri protupožarna zrakoplova Canadair. Požar je i dalje aktivan, a tijekom noći su požar nadgledali vatrogasci DVD-a Vrgorac. Požarom je zahvaćena makija i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu (na nadmorskoj visini oko 1100 m).

Požari u Zadarskoj županiji

Ugašen je požar otvorenog prostora na području Privlake, Kurtići-Sabunike za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 29. kolovoza.

Jučer je u 17:20 ŽVOC Zadar zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora na području između Islama Grčkog i Islama Latinskog. Požarom je bilo zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 35 ha. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair, tri Air Tractora te ukupno 32 vatrogasca s 11 vatrogasnih vozila iz IVP-a Zadar, SIVP-a Posedarje, JVP-a Zadar i Benkovac, DVD-a Posedarje i Ražanac. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:50.

Pročitajte više