Pod nadzorom veliki požar kod Tribunja, mještani sumnjaju da je podmetnut

Foto: FaH

VELIKI požar nadomak Tribunja, na šibenskom području, u nedjelju predvečer stavljen je pod nadzor, a u gašenju su vatrogascima popodne pomagali jedan kanader i air-traktor, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića.

Požar je buknuo u subotu oko 11 sati na predjelu brda Orlov krug između Vodica i Tribunja i nošen jakom burom, koja je puhala više od 100 kilometara na sat, brzo se širio u smjeru jugozapada.

Vatrogasnim snagama danas oko 11.45 sati, nakon što je bura malo oslabjela, pridružili su se kanader i air-traktor, koji su požar gasili vodenim bombama na nepristupačnim dijelovima brdovitog terena i na rubovima požarišta.  

Županijski vatrogasni zapovjednik Dukić potvrdio je za lokalni portal Šibenik IN da su se zračne snage povukle, a na terenu će cijelu noć ostati vatrogasci koji će paziti da opet negdje ne plane.

Tijekom 30-ak sati velikog požara na području Tribunja, izgorjelo je oko 160 hektara raslinja. Nijedan objekt nije stradao, a nema ozlijeđenih osoba ni među vatrogascima, ni među mještanima Tribunja koji su pomagali u gašenju.

U zaleđu, na drniškom i kninskom području, još uvijek su aktivna četiri požara, no bez opasnosti za naselja, a na području Trbounja zasad je izgorjelo oko dva hektara, doznaje se u županijskom Centru 112. U Golubiću su u gašenju sudjelovali  pripadnici JVP-a Knin i DVD-a Knin, a u Sedramiću je također bilo nekoliko ekipa gasitelja.

Otkako je u subotu počela puhati orkanska bura, samo na šibenskom području planuli su požari na tridesetak mjesta. Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za HRT je ranije danas izjavio da je uzrok požara najvjerojatnije neoprezno paljenje biljnog otpada. Mještani Tribunja su izrazili sumnju da je požar u blizini njihova mjesta - podmetnut.

Pročitajte više