Podbevšek na dan odlaska zaposlio čovjeka s večernjom školom

IAKO je već znao da je smijenjen, Joško Podbevšek zaposlio je nekoliko djelatnika čije obrazovanje i biografija nemaju ništa zajedničkog s protubavještajnom djelatnošću. Jedan od zaposlenih tako ima završenu srednju večernju školu.

Podbevšek je POA-u morao napustiti zbog afere Puljiz, koja je narušila ugled institucije, a s obzirom na događaje koji su uslijedili na posljednji radni dan tada ravnatelja POA-e, njegova smjena bila je itekako potrebna.

Naime, Podbevšek je 14. prosinca zaposlio Ivanu Mladineo, kćer ravnatelja Porezne uprave i Sanaderova prijatelja, te Matka Maroevića iz Korčule koji je srednju stručnu spremu stekao u večernjoj školi, saznaje Slobodna Dalmacija.

Istog dana u POA-i je zaposlena i jedna Zadranka također sa srednjom školom, a navodno je zaposlena bila isključivo po osobnoj i prijateljskoj liniji.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Podbevšek je u POA-i zaposlio i 46-godišnju knjižničarku Božicu Kovačić, inače sestričnu državnog tajnika zaduženog za e-Hrvatsku.

Zanimljivo je da je Podbevšek imao hrabrosti zaposliti nove ljude na dan kad je odlazio, a još će biti zanimljivije vidjeti kako će se novi ravnatelj Karamarko obračunati sa zaposlenicima koji za posao koji obavljaju navodno nemaju nikakva profesionalna pokrića.

Inače, Tomislav Karamarko je obećao vraćanje profesionalnog digniteta i ugleda ovoj službi, te je rekao kako POA neće služiti ni jednoj političkoj stranci ni pojedincu već državi i građanima.

Pročitajte više