Podignuta kaznena prijava protiv bivšeg specijalca koji je pretukao kćer

Foto: Facebook, Index

 

POLICIJA je podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg specijalca koji je u Zagrebu pretukao 14-godišnju kćer, a onda bježao s mjesta događaja te policiji pružao otpor dok su ga pokušavali privesti. Uhićen je u autu, a dok je bježao izazvao je i prometnu nesreću. 

Slučaj je to koji je tijekom vikenda zgrozio javnost jer policija nije odmah reagirala, a policijska operaterka je povišenim tonom razgovarala s majkom koja je očajnički molila policiju da joj pomogne.

Predan u pritvor

Policajci iz Policijske uprave zagrebačke u međuvremenu su dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim bivšim specijalcem zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“  i „Povreda djetetovih prava“ na štetu kćerke i kazneno djelo „Povreda djetetovih prava“ na štetu sina.

Nakon dovršenog kriminalističko istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava.

Ujedno koristimo priliku podsjetiti da u slučajevima na štetu djece kriminalističko se istraživanje provodi krajnje obazrivo vodeći brigu o zaštiti njihovog identiteta s ciljem da se ne povrijede njihova prava ili ih se izloži dodatnoj viktimizaciji odnosno da se primarno zaštite interesi prava djeteta.    

Pročitajte više