Podignuta kaznena prijava protiv krivca za veliki požar kod Omiša

Foto: FaH

POLICAJCI iz Policijske postaje Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem koji je odgovoran za veliki požar u mjestu Jesenice, priopćeno je danas iz splitsko-dalmatinske policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 29-godišnjak u večernjim satima 7. rujna izazvao požar u šumi u mjestu Jesenice na omiškom području, koji se proširio na okolna mjesta, priopćila je policija.

Zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv 29-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu i predan je pritvorskom  nadzorniku, stoji u policijskom priopćenju.

Kako neslužbeno doznajemo, 29-godišnjak je požar izazvao nemarno bačenim opuškom iza kuće.

Požar dug nekoliko kilometara

Požar koji je prekjučer navečer buknuo u Krilu Jesenice brzo se proširio nošen jakim jugom. Kiša koja je drugo jutro počela padati na području Krila Jesenica, Bajnica i Podstrane, u kojima je buknuo veliki šumski požar, vatru je stavila pod kontrolu gasitelja.

Vatra je buknula u 20.10 sati iznad uljare, u gustoj borovoj šumi, zadnjoj preostaloj pošumljenoj površini, s obzirom na to da su okolna šumska područja izgorjela do temelja ovoga ljeta, ali i prošlih ljeta u brojnim požarima.

Požar je zahvatio velik prostor i bio je dug nekoliko kilometara, a dok je divljao nošen jakim jugom, u jednom trenutku su plameni jezici dosezali i nekoliko metara visine.

Pročitajte više