Podignuta optužnica protiv Čedomira Jovanovića

Foto: M.M./ATAImages

TUŽITELJSTVO u Beogradu podiglo je optužnicu protiv srpskog političara Čedomira Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. srpnja 2020. godine kada je lider LDP-a reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar u Novom Beogradu.

Tužitelj je u formulaciji optužnog prijedloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović izvršio kazneno djelo nanošenja lake tjelesne ozljede.

Prema informacijama koje je objavio Telegraf.rs, u optužnici protiv lidera LDP ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svjestan djela koje čini, teniskim reketom nanio ozljede Ivkoviću u predjelu glave i ruku.

Kada se oštećeni Žarko Ivković počeo udaljavati od njega, krenuo je za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio zadavati udarce teniskim reketom u predjelu leđa i ruku, uslijed kojih je oštećeni zadobio lake tjelesne ozljede u vidu višestrukog nagnječenja lubanje i drugih ozljeda po tijelu.

Tužiteljstvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i da mu se odredi uvjetna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. 

Pročitajte više