Podignuta optužnica protiv šefa sisačke policije, pretjecao na pješačkom prijelazu

Foto: Pixsell/Nikola Cutuk

PROTIV Luke Pešuta, načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke, podignuta je optužnica zbog izazivanja prometne nesreće u ožujku ove godine.

> Načelnik sisačke policije ozlijeđen u sudaru, zabio se u auto koji je skretao

Do nesreće je, podsjetimo, došlo 11. ožujka ove godine kada se 47-godišnji muškarac osobnim vozilom sisačkih registracija kretao Sisačkom ulicom u Petrinji te, dolaskom do raskrižja Ulice Andrije Petračića i Ivana Zocha, počeo skretati lijevo, u Ulicu Andrije Petračića.

Tom prilikom na njegovu lijevu bočnu stranu naletjelo je službeno vozilo sisačkih registracija, kojim je istom kolničkom trakom u istom smjeru upravljao 58-godišnji načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, a koji je ranije počeo pretjecati.

Što stoji u optužnici?

Pešuta se u optužnici tereti da je 11. ožujka 2021. u Petrinji, upravljao osobnim automobilom te je, na dijelu kolnika neposredno ispred raskrižja i pješačkog prijelaza na kojem je horizontalnom prometnom signalizacijom (punom linijom) zabranjeno pretjecanje, iako se ispred njega u istom smjeru kretala kolona vozila, pretjecao vozilo kojim je upravljao 48-godišnji vozač (1973.) koji je prethodno započeo skretanje u lijevo.

Prilikom pretjecanja je došlo do naleta osobnog vozila, kojim je upravljao 58-godišnji okrivljenik, u pretjecanju na lijevu bočnu stranu vozila koje je skretalo, pri čemu je lakše ozlijeđen 48-godišnji vozač te je nastala materijalna šteta.

Optužnica ga tereti da je prekršio više članaka Zakona o sigurnosti prometa.

Pročitajte više