Podignute optužnice protiv pljačkaša zagrebačkog Getroa

ZAGREBAČKO Županijsko odvjetništvo podignulo je optužnice protiv 29-godišnjeg Kristijana Čabraje i 45-godišnjeg Željka Vrbata, koji se i dalje nalazi u bijegu, za razbojništvo, odnosno pokušaj pljačke sesvetskog Getroa, ali i za pokušaj ubojstva zaštitara tvrtke "Sokol Marić" koji su im pružili otpor. 

Riječ je poznatom slučaju razbojništva iz prosinca prošle godine kada je u vatrenom okršaju pljačkaša i zaštitara stradao treći pljačkaš Dubravko Marinić koji od posljedica ranjavanja preminuo na putu do bolnice. 

Pljačkaši su optuženi da su u ranim jutarnjim satima 4. prosinca presreli vozilo s dnevnim utrškom Getro-a. U trenutku prepada jedan od zaštitara po uobičajenoj proceduri čekao je u kombiju, dok su druga dvojica prenosili novac. Čabraja i Marinić terete se za da su dočekali zaštitare koji su kod sebe imali vreću s 530 tisuća kuna, te im naredili da legnu na pod, a vreću bace, što su i učinili. 

Prema navodima iz optužnice zaštitar iz vozila sve je to vidio, pa je izišao i s pištoljem u ruci pošao prema dvojici pljačkaša. Čabraja je, tvrdi odvjetništvo, odmah prema tom zaštitaru uperio pištolj i pokušao pucati, ali mu je iz neutvrđena razloga oružje zatajilo. Pokušao je ponovno repetirati pištolj, no tada je na njega zapucao zaštitar. Marinić se u isto vrijeme dao u bijeg, ali je za njim potrčao zaštitar pucajući za njim, budući je Marić prema njemu uperio automatsku  pušku.

Za to vrijeme drugi zaštitar je vidio da se Čabraja podiže i s uperenim pištoljem ide prema njegovu kolegi, pa je povikao da baci pištolj. Razbojnik to nije učinio, već se s uperenim pištoljem okrenuo prema njemu, pa ga je zaštitar pogodio jednim hitcem.

Vrbat, za kojim se i danas traga, čekao je u blizini i držao stražu.

I.Ć.
Foto: K.H.

Pročitajte više