Podnijeta optužnica protiv vozača autobusa koji je skrivio smrt tri putnice iz Srbije

KARLOVAČKO Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu protiv 49-godišnjeg Duška Olivarija, vozača autobusa koji je 10. kolovoza skrivio prometnu nesreću u kojoj su, na mjestu događaja poginule dvije putnice iz Srbije, a treća putnica je šest dana kasnije umrla u bolnici.

Podsjetimo, Olivari je iz Beograda u Split vozio 46 putnika. Na izlasku s autoceste u Karlovcu, gdje je ograničenje brzine 40 kilometara na sat, vozio je dvostruko većom brzinom od dozvoljene. Nije uspio savladati desni zavoj i lijevim je kotačima autobusa sišao s kolnika, udario u zaštitnu ogradu, probio je te se autobus prevrnuo pri čemu je 13 putnika teško ozlijeđeno.

Odvjetništvo je zatražilo da se Olivariju produlji mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom D kategorije jer je kazneno djelo počinio kao profesionalni vozač, a do nesreće je došlo zbog njegovog neodgovornog ponašanja.

Srpski mediji su za smrt treće putnice krivili karlovačke liječnike

Nakon što je treća putnica, 61-godišnja Zdravka Nedeljković, preminula u karlovačkoj bolnici srpski su mediji za njenu smrt optužili liječnike.

Beogradski je Kurir tvrdio kako su liječnici pacijentici propustili dijagnosticirati prijelom ključne kosti, naprsnuće slezene i perforaciju čira te su ju otpustili kući s dijagnozom višestrukog prijeloma rebara.

Naprsnuće slezene i perforacija čira izazvali su obilno krvarenje i Nedeljković je nedugo nakon nesreće preminula u niškoj bolnici. Po dolasku u nišku bolnicu Nedeljković je navodno utvrđeno napuknuće još dva rebra, što navodno nije bilo navedeno i u otpusnom pismu koje je Nedeljković dobila u karlovačkoj bolnici.

Dvije su putnice, Ljiljana Milenković i Dragana Simjanović, zbog teških ozljeda kralježnice bile prebačene u Zagreb. Među ozlijeđenima je bilo i petero djece, od kojih je troje zadobilo teške ozlijede. U nesreći su poginule Jelka Damjanović iz Knina i Kata Šimulija iz Novog Sada.

Duško Olivari je dan nakon nesreće u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju priznao krivnju, rekavši kako je kasno uočio skretanje za naplatne kućice i ušao u zavoj prebrzo.

J.Da.
Foto: AFP

Pročitajte više