Podravka nagrađuje inovativnost svojih zaposlenika

KAKO bi potaknula razvoj, inovativnost i unapređenje poslovnih procesa svojih zaposlenika, Uprava Podravke je donijela Pravilnik kojim će se nagrađivati zaposlenici kompanije koji svojom idejom pridonesu poboljšanju procesa unutar kompanije.

Ovim činom Uprava želi motivirati zaposlenike kako bi istaknuli i bili nagrađeni za svoje ideje i kreativnost. Uostalom, Podravka se razvila upravo iz inovativnosti svojih zaposlenika, od kojih je najpoznatiji tim prof. Zlate Bartl koji je izumio Vegetu.

Unapređenje poslovnog procesa može predložiti svaki zaposlenik u obliku prijedloga koji bi se mogao upotrijebiti u poslovnim procesima. Zaposlenik čiji se prijedlog ocijeni kao doprinos razvoju i unapređenju poslovnih procesa ima pravo na novčanu nagradu. Nagrada za prijedloge u razvoju novog proizvoda ili rješavanje konkretnog problema u proizvodnom procesu sastojat će se od fiksnog i varijabilnog dijela. Fiksni će dio iznositi od tisuću do 20 tisuća kuna, dok varijabilni kod novog proizvoda će biti 2 % od ostvarene neto dobiti u roku od 2 godine na tom proizvodu. Ukoliko se primijeni tehničko-tehnološko ili neko drugo rješenje koje ostvaruje uštedu, uz fiksni dio, radnik će biti nagrađen s varijabilnim dijelom od 2 % ostvarenih ušteda u razdoblju od 2 godine. Isto tako, za konkretnu ideju čija će primjena biti za Podravku korisna, isplatit će se  zaposleniku iznos od 300 do 500 kuna.

Prijedloge zaposlenika će ocjenjivati posebno oformljena Komisija koju čine predsjednica Katarina Matijević (direktor Sektora Razvoj proizvoda), te članovi Miroslav Repić (direktor Sektora Proizvodnja II), Zvonimir Antičić (direktor Sektora Strateški razvoj), Romeo Nakić (direktor Sektora Marketing) i Lars Jakobsson (glavni direktor za financije).
 

Pročitajte više