Podravka uručila stipendije Zaklade "Prof. Zlata Bartl"

PREDSJEDNIK Uprave Podravke Darko Marinac na današnjoj je svečanosti u Koprivnici uručio stipendije i potpore Zaklade profesorice Zlate Bartl.

Zaklada “prof. Zlata Bartl", koju je Podravka osnovala u čast izumiteljice Vegete, dodijelila je ukupno 20 stipendija i potpora studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija za akademsku godinu 2005. / 2006.

Pet dodijeljenih stipendija za dodiplomski studij iznose od 5500 do 9240 kuna, a pet stipendija za poslijediplomski studij 12.000, 15.000 i 16.200 kuna.Deset potpora iznose po 5000 kuna.

Na prigodnoj svečanosti u "Podravkinu" gastronomskom centru Štagelj stipendije i potpore studentima iz Donjeg Miholjca, Gomirja, Lipovljana, Osijeka, Severina, Siska, Splita, Velike Gorice i Zagreba predao je Darko Marinac, predsjednik Uprave "Podravke" koja je lani osnovala zakladu u čast izumiteljice "Vegete" prof. Zlate Bartl.

Bez obzira na visoke kriterije natječaja ove se godine prijavilo dvadesetak posto više studenata nego prošle akademske godine. Kriteriji za dodjelu su bili vrlo zahtjevni, a pravo na dodjelu stipendije i potpore imali su studenti dodiplomskih studija koji nisu stariji od 22 godine, ukoliko nisu ponavljali godinu studija, te ako imaju prosjek ocjena u dosadašnjem studiju 4,5 ili više.

S druge strane, pravo na dodjelu stipendije i potpore imali su polaznici poslijediplomskih studija koji nisu stariji od 30 godina, ako su na dodiplomskom studiju imali prosjek ocjena 4,5 ili više, te ako imaju napredno znanje dva svjetska jezika, od kojih je jedan engleski, te napredno poznavanje rada na računalu – informatičku pismenost.

Uz sve to, kandidatima za dodjelu stipendija i potpora koji ispunjavaju te kriterije vrednovana su sljedeća mjerila: uspjeh u studiju – kao osnovno mjerilo, znanstveni i/ili stručni radovi, nagrade dekana, rektora i međunarodne nagrade te preporuke profesora. Uz iste uvjete prednost su imali studenti viših godina studija i lošijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Pročitajte više