Podravkini "menadžeri" još dva mjeseca u istražnom zatvoru

ŠESTORICI menadžera osumnjičenih za malverzacije u Podravci, koji se u zatvoru nalaze od listopada prošle godine, danas su određena još dva mjeseca istražnog zatvora.

Tako će Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac, Josip Pavlović, Milan Horvat i Srđan Mladinić, zbog mogućeg utjecaja na svjedoka, još najmanje 60 dana provesti u pritvoru u Remetincu. USKOK je u ovoj istrazi saslušao već 50 svjedoka te im je ostalo još njih 20-ak. Nakon što svi budu saslušani, šestorka bi mogla biti puštena da se brani sa slobode.

Oštetili Podravku za više od 250 milijuna kuna

USKOK sumnja kako su se menadžeri udružili u kriminalnu skupinu koja je raznim financijskim transakcijama novcem Podravke pokušala preuzeti koprivničku prehrambenu kompaniju. Sumnja se kako su time Podravku oštetili za više od 250 milijuna kuna. Cijeli posao su organizirali bivši predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac i direktor varaždinske tvrtke Fime Milan Horvat, a u tome su im pomagali Šestak, Romac, Pavlović i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić.

Uz ovu optužbu, Šestak, Pavlović i Mladinić mogli bi se suočiti i sa novim optužbama, jer je akcija kodnog imena "Manager" proširena prošlog tjedna. Šestaka se dovodi i u vezu sa Darkom Korošecom i kumom bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, Nevijom Prlogom, zbog primanja i davanja mita u namještanju natječaja za poslove u Podravci. Šestak i Korošec su Prlogovoj tvrtki namještali poslove, dok je on njima gradio vikendice na moru.

Počinje trgovanje Podravkinim dionicama

Trgovanje dionicama Podravke od sutra će se normalno  nastaviti. Tako je odlučila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga koja je nakon izvanredne sjednice naložila Zagrebačkoj banci da nastavi s trgovanjem dionica koprivničke firme.

Trgovina Podravkinim dionicama obustavljeno je nakon što je u jednom dnevnom listu osvanula informacija da će Podravku preuzeti Atlantic grupa Emila Tedeschija, uz izjavu šefa Uprave Podravke Miroslava Vitkovića koji je rekao da neki kupci koriste krizu kako bi srušili cijenu Podravkinih dionica koje, po njegovom mišljenju, vrijede tisuću, a ne 300 kuna.

Pročitajte više